Dag van Vreewijk synoniem voor FEEST

k

De Dag van Vreewijk synoniem voor FEEST

De Tuindorp Vreewijk Co-op organiseert in samenwerking met Podium Vreewijk, Humanitas en andere Vreewijkse belangenorganisaties in deze Rotterdamse wijk voor het eerst de Dag van Vreewijk op zaterdag 22 juni a.s. van 11.00uur tot 16.00 uur. Belangstellendenkunnen (hernieuwd) kennismaken met dit unieke deel van Rotterdam; ook wel bekend en bezongen als het ‘kroonjuweel van Zuid’. https://soundcloud.com/janecook/tuindorp-vreewijk-vocaal-met-koor Het belooft een feestelijke, vrolijke en aantrekkelijke dag te worden met veel artiesten, activiteiten en bijzondere Vreewijkse bezienswaardigheden. De Saint Andrew Pipers blazen de dag open,de Back to Basics band van Theo Braams, Klassiek Op Zuid, ‘Alfredo’, Tukkers Connexion, Rens van der Zalm en friends en vele anderen zullen zich laten zien en van zich laten horen.

Hoofdthema van de dag is ‘Engeland’, dus alles zal in Britse sferen verkeren omdat Tuindorp Vreewijk meer dan 100 jaar geleden werd ontworpen naar het voorbeeld van de Engelse Tuinsteden Letchworth (de eerste tuinstad in zijn soort) en Welwyn Garden City.

Festivalterrein: van Groenezoom t/m Dreef en Brink met:

Catering (fish & chips), muziek, dj, straattheater (o.a.TukkersConnection),  er is een vintage-markt en er zijn veel (home-made) Engelse produkten te koop en te verkopen (verkoop je taart!).

Het kleine podium op De Brink: biedt plaats aan aanstormend multicultureel talent, singer-songwriters en spoken word performers. Meer weten over dat podium en over het huren van een marktkraam? Mail naar dagvanvreewijk@gmail.com)

Er zullen oldtimers te zien zijn en hop-on-hop-off Engelse dubbeldekker rondrijden.

Wedstrijden: singer-songwriters / spoken word-wedstrijd, carrot-cake bakwedstrijd,

Wandelingen: – Fabeltjeskrant wandeling o.l.v.Fabeltjeskrant kenner Peter de Klerk

            – Wandeling langs TKC prijswinnende tuinen.

                        – Wandeling langs karakteristieke Vreewijkse architectuur,

                          waaronder de Museumwoning Lede 40.                                                   

Startmomenten van de wandelingen zijn 12.00/13.00/14.00/15.00 uur.

Opgave o.v.v vermelding van soort wandeling en de gewenste tijd uiterlijk 20 juni 2019 bij:  dagvanvreewijk@gmail.com

’s Avonds is er in Het Witte Paard een concert van Kroonenberg, Linnemann & Van der Zalm. Tickets €10,- via: www.podiumvreewijk.nl.

Voorafgaand daaraan is bij Roos Marijn in Het Witte Paard een Engelse maaltijd mogelijk (€25,- p.p. reserveren via www.roos-marijn.nl)

Om in Engelse termen te blijven:“Save the date!”

Over Janny Kok

Als freelance journalist zetten nieuwsbronnen en opdrachtgevers mij ertoe aan het ‘product Janny Kok’ kwalitatief hoog te houden. Want waarom zou je een freelancer inhuren, als je substandard werk krijgt. Dat leveren van goed werk en dat precies op tijd afleveren is prioriteit nummer 1 van deze generalist, die het generalist zijn als toegevoegde waarde beschouwt. Het feit dat ik voor een fors deel Engelstalige productie lever, zie ik ook als toegevoegde waarde van het ‘product Janny Kok’. Onder het kopje 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' valt mijn bestuurslidmaatschap van de vereniging Ondernemend Vreewijk. Daarvan ben ik de secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *