Dag van Vreewijk synoniem voor FEEST

k

De Dag van Vreewijk synoniem voor FEEST

Reageerders op de zaterdag 22 juni gehouden Dag van Vreewijk rekenen min of meer op een jaarlijkse traditie. Dat bleek op de eerste Dag zelf en op Facebook, al was er een dame die van horen zeggen op het sociale medium meldde dat er weinig te doen was en niet zoveel bezoekers. Gelukkig spreken beelden en woorden een andere taal. Wie de Dag van Vreewijk wil herbeleven kan dat natuurlijk op de Like Je Wijk Vreewijk publicaties doen en verder op sociale media en de regionale omroep.

Op de Dag van Vreewijk is gebleken dat de liefde voor Engelse zaken ver kan gaan, al werd de Dag geopend door de Saint Andrews Pipe Band. Deze doedelzakspelers spelen alleen Schotse traditionele volksmuziek. De verbondenheid met Tuindorp Vreewijk is de plaats waar de musici repeteren: in een ruimte van de Calvijn Scholengemeenschap aan de Grift.

Het muzikale collectief Kroonenberg, Linnemann en Van der Zalm tekenden in het avondconcert in het vestzaktheater in RoosMarijn in Het Witte Paard voor het brengen van Iers aandoende  klanken. Rens van der Zalm (guitaren, mandoline, banjo, viool en vocalist) spreekt dat tegen. Hij reageerde op zijn eigen Facebook pagina na afloop van het optreden aldus: “Wat hebben we een fijn bandje! Een bandje zonder optredens, maar dat geeft niet, want het is beter dan wel optredens maar geen bandje, toch?…Ik ben er erg blij mee en het verrijkt mijn leven zeer. Gewoon veel lol en pretentieloze muziek maken omdat we de muziek zo leuk vinden!! En daar gaat het om volgens mij. Met Philip Kroonenberg en Arwen Linnemann. Feest!” Die liefde voor muziek spatte dan ook van het optreden van het trio af.

Er zit zeker een liefdes- en droomverhaal achter de dubbeldekkerbus die op de Dag van Vreewijk rondreed. Eigenaar en bestuurder van de Engelse Roadmaster bus, Jan van Esch,  vertelde desgevraagd hoe zijn droom om zo’n bus te bezitten werkelijkheid kon worden; dankzij een uitgekeerde vertrekpremie: “Het was een jongensdroom van me. Ik heb die bus in mijn eigen tuin in Boxtel rijklaar gemaakt en ingebouwd. Die tafeltjes in de bus zaten er niet in en zo is er wel meer gedaan aan en in die dubbeldekker.”

Het mooie aan het verhaal van Van Esch is dat hij zijn buurman tijdens zijn busreparatie periode  heeft kunnen inspireren. De buurman wist een bushokje op de kop te tikken en in zijn tuin te plaatsen. Ze hebben samen een fles champagne opengetrokken op de voltooiing van het project. En daarvan hebben veel Vreewijkers en bezoekers buiten de wijk plezier kunnen hebben.

Meer weten? Ga naar:

www.busspecials.nl

www.rtvrijnmond.nl zoek naar Dag van Vreewijk

Over Janny Kok

Als freelance journalist zetten nieuwsbronnen en opdrachtgevers mij ertoe aan het ‘product Janny Kok’ kwalitatief hoog te houden. Want waarom zou je een freelancer inhuren, als je substandard werk krijgt. Dat leveren van goed werk en dat precies op tijd afleveren is prioriteit nummer 1 van deze generalist, die het generalist zijn als toegevoegde waarde beschouwt. Het feit dat ik voor een fors deel Engelstalige productie lever, zie ik ook als toegevoegde waarde van het ‘product Janny Kok’. Onder het kopje 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' valt mijn bestuurslidmaatschap van de vereniging Ondernemend Vreewijk. Daarvan ben ik de secretaris.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.