HAVENSTEDER DEELT LEEGSTAND ZORGEN

De werkelijkheid blijkt weer net iets anders in elkaar te steken dan vermoedt. Dat blijkt uit de woorden van Havensteder bedrijfsruimten verhuurspecialist Bianca Kreuk die benadrukt maatwerk te willen leveren als het over het afsluiten van huurcontracten gaat: “Vijfjarige huurcontacten zijn niet aan de orde als deze niet passen bij de mogelijkheden die de ondernemer heeft. We moeten ons werk wel binnen de randvoorwaarden van wet- en regelgeving doen.”

De woningcorporatie heeft helaas geen invloed op dreigende leegstand aan de Groenezoom, doordat de desbetreffende  ondernemers  hun activiteiten beëindigen. Daarvoor kunnen diverse redenen zijn. Een daarvan kan een lage omzet zijn, waardoor ondernemen een hachelijke onderneming  wordt. Bianca Kreuk van Havensteder kan om privacyredenen niet ingaan op de diverse redenen voor het vertrek van ondernemers in Vreewijk. Ze benadrukt dat de woningcorporatie het heel jammer vindt dat drie ondernemers aan de Groenezoom  hun activiteiten zullen beëindigen

Dat tij kunnen zittende ondernemers  keren door gezamenlijk nadrukkelijk te laten zien wat ze aan toegevoegde waarde bieden boven die van internetaanbieders. Er is een potentiële markt aan te boren op het Zuiderziekenhuis complex. Bewoners daarvan weten misschien niet hoe specifiek de sfeer is die aan de winkelconcentratie  Groenezoom te proeven is, en hoe divers het winkelaanbod is. Dat is in het verleden zichtbaar geweest tijdens de diverse evenementen aan de Groenezoom en omgeving, zoals op de Dag van Vreewijk.

De Vreewijkbewoners zijn zeker aan zet door vaker boodschappen te doen bij de winkeliers in Vreewijk. Wat kunnen we blij zijn met een vishandel die een gevarieerd aanbod heeft, een kwaliteitsslager die deze benaming waar maakt, een mooie bloemenhandel, een wit – en bruingoedhandel die servicegericht werkt en het begrip ‘after sales’ waar maakt, een buurtsuper, een Meesterbakker, een Leeszaal, en een aantal kapsalons. Kortom, aan het huidige aanbod ligt het niet.

Het is in het belang van Havensteder, ondernemers en bewoners dat het ondernemersklimaat in Vreewijk gunstig is. Niemand is gebaat bij leegstand. Havensteder ondersteunt de oproep aan Vreewijkers om vaker boodschappen aan de Groenezoom en elders in de wijk te doen. We zullen de vertrekkende winkeliers werkelijk gaan missen. Hopelijk komen er snel opvolgers met ondernemingszin. Zij kunnen ervoor zorgen dat de specifieke ondernemers Tuindorp Vreewijk sfeer aangenaam blijft: samen met de bewoners van dit dorp in de stad!

Meer weten over een mogelijke vestiging aan de winkelconcentratie Groenezoom of elders in Vreewijk?

Mail bianca.kreuk@havensteder.nl

Over Janny Kok

Als freelance journalist zetten nieuwsbronnen en opdrachtgevers mij ertoe aan het ‘product Janny Kok’ kwalitatief hoog te houden. Want waarom zou je een freelancer inhuren, als je substandard werk krijgt. Dat leveren van goed werk en dat precies op tijd afleveren is prioriteit nummer 1 van deze generalist, die het generalist zijn als toegevoegde waarde beschouwt. Het feit dat ik voor een fors deel Engelstalige productie lever, zie ik ook als toegevoegde waarde van het ‘product Janny Kok’. Onder het kopje 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' valt mijn bestuurslidmaatschap van de vereniging Ondernemend Vreewijk. Daarvan ben ik de secretaris.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.