HAVENSTEDER GEVRAAGD OM ACTIE TUINONDERHOUD

Wat zou het mooi zijn als sommige huurders van woningen zich bewust zijn van het feit dat ze in Tuindorp Vreewijk wonen. De praktijk bewijst anders; zeker bij de aanblik van verwaarloosde tuinen en verwilderde groei, waardoor binnenpaden slecht doorgankelijk zijn. De aantrekkingskracht van wonen en werken in dit tuindorp kan verbeterd worden als iedereen beseft dat onderhoud van tuinen en buitenruimten nodig blijft. De Groenezoom bewijst zich in de praktijk keer op keer dat het prettig verblijven is voor bewoners, winkeliers en winkelend publiek. Dat moeten we zo houden. 

Zie hieronder hoe Havensteder meent met geconstateerde verwaarlozing van tuinen om te moeten gaan:

Havensteder Goedemiddag mevrouw Kok, zoals u weet zijn bewoners zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun tuintje. U heeft reeds melding gemaakt over het onderhoud van de tuinen van uw buren en onze wijkbeheerder weet ervan. Wij geven de bewoners enige tijd gelegenheid dit zelf alsnog in orde te brengen. Vriendelijke groeten, Robbert

Impressie van het Groenezoom Spektakel

Janny Kok: Natuurrlijk zijn bewoners zelf verantwoordelijk voor tuinonderhoud! Maar de woningcorporatie kan de huurder daarop wel aanspreken; zeker in Tuindorp Vreewijk en trouwens ook in de rest van het woningbezit van Havensteder. De focus van de woningcorporatie is toch ook op de toegevoegde waarde van de woningen die ze beheert. Deze rechtvaardigt de huurprijs. Daarbij komt dat de woningcorporatie contractueel aan de huurder kan vragen om ‘als een goed huisvader'(oud verzekeringsjargon) het gehuurde goed te verzorgen. Daarbij hoort dus ook de bij de woning gehuurde tuin. In mijn beleving en die van anderen is dat niet meer dan de plicht van de woningcorporatie om huurders daarop te blijven wijzen, al was het maar uit eigen belang gezien de waarde van het woningbezit.

Over Janny Kok

Als freelance journalist zetten nieuwsbronnen en opdrachtgevers mij ertoe aan het ‘product Janny Kok’ kwalitatief hoog te houden. Want waarom zou je een freelancer inhuren, als je substandard werk krijgt. Dat leveren van goed werk en dat precies op tijd afleveren is prioriteit nummer 1 van deze generalist, die het generalist zijn als toegevoegde waarde beschouwt. Het feit dat ik voor een fors deel Engelstalige productie lever, zie ik ook als toegevoegde waarde van het ‘product Janny Kok’. Onder het kopje 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' valt mijn bestuurslidmaatschap van de vereniging Ondernemend Vreewijk. Daarvan ben ik de secretaris.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.