De Boei

Stg. Inloophuis De Boei

In het woord ontmoeting, dus zonder moeten, zit de kracht en de vrijheid te kunnen en te mogen zijn wie je bent met alle mogelijkheden of onmogelijkheden.

Als je kanker krijgt verandert je wereld en het toekomst-beeld, zoals dat van je werk en de status ervan, het gezin, vrienden en hobby’s. Zekerheden wankelen. Er wordt anders naar je gekeken of je nou wilt of niet. Meestal volgt er een periode van behandelingen die als een orkaan over je heenkomen en is “overleven” het motto. Daarna kan het zijn dat er een periode van grote onzekerheid volgt, angsten een rol spelen en een isolement dreigt.

“De Boei” wil hier een antwoord op zijn. Het gekozen symbool geeft aan dat een lichtpunt zo nu en dan fijn kan zijn als het verder allemaal een beetje duister is. We hebben niet de pretentie dat we ook maar iets op kunnen lossen, wel dat u heel hartelijk welkom bent, voor wat ontspannende activiteiten, informatie, een gespreksgroep of zomaar voor een kopje koffie. Of, om in scheepvaarttermen te blijven: “even wat te spuien”.

Inloophuis De Boei
stichting-inloophuis-de-boei_src_2

Wij zoeken vrijwilligers:
Gastvrouwen of gastheren voor minimaal 1 dagdeel per week
De gastvrouwen/ heren ontvangen de bezoekers van het Inloophuis, maken ze wegwijs, hebben en nemen de tijd om te luisteren en dragen zorg voor een goede sfeer. Zij zorgen voor de koffie en thee en doen lichte huishoudelijke – en administratieve taken.
Nieuwe gastvrouwen/heren lopen “een poosje mee” en krijgen een gerichte cursus aangeboden betreffende het werken in een inloophuis.

Keukenmedewerkers voor minimaal 1 dagdeel per week
De keuken medewerkers verzorgen de lunch die tussen de middag wordt klaargemaakt voor de gasten en aanwezige medewerkers, doen de boodschappen hiervoor, maken het eten klaar, serveren het eten, wassen af en ruimen na afloop de keuken weer op.

Voor meer informatie kunt u ons bellen of een e-mail sturen, wij maken dan een afspraak met u voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek.

Coördinatoren:Wil Noordermeer en Joke van der Hoek
Inloophuis de Boei
Adres: Weimansweg 70-72
Tel: 010 – 2152855

www.inloophuisdeboei.nl

 

Stichting Inloophuis De Boei
“De Boei” is een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten, georganiseerd door de Stichting Inloophuis Rotterdam. Voor informatie over ons programma zie onze website.

Weimansweg 70-72
3075 MP Rotterdam
010 2152741

de.boei@chello.nl
www.inloophuisdeboei.nl communicatie@inloophuisdeboei.nl

We zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.