Stichting Karel de Groot

Stichting Karel de Groot is op 11-11-1994 opgericht. Zij heeft als primaire doel de kunstwerken van de Beeldende Kunstenaar  Karel de Groot (1948-1993) te beheren.

NIEUWS: De stichting bestaat in  2019 25 jaar. Op 27 februari 2019 vindt de opening van een kleine expositie plaats in Het Witte Paard, Groenezoom 245, Vreewijk.

Geschiedenis van de stichting: Op  Groenezoom 138 was het bedrijf gevestigd. Hier werden de exposities geregeld. De kunstwerken werden verhuurd via de opgerichte Artotheek.                                               

Op 1 januari 2018 is de Artotheek opgeheven. De stichting heeft het pand verlaten. Er worden nog steeds exposities ingericht met het werk van Karel.

Kijk op de website voor verdere informatie:

www.stichtingkareldegroot.com 

De voorzitter van stichting Karel de Groot, Toos de Groot,  heeft zich 9 jaar ( 2007 tot 2017) ingezet als secretaris van Ondernemend Vreewijk.

Er zijn, dankzij de medewerking van vele vrijwilligers, Seizoen-markets,  Zomer en Winterfeesten en Kunst en Natuurwandelingen in Vreewijk georganiseerd.

Ook heeft zij, als voorzitter van stichting Karel de Groot, zich een aantal jaren dienstig gemaakt als penningmeester van voormalig Vreewijk Cultuur. Thans  Podium Vreewijk. Toenmalig samen met Ferdinand Sikken ( Beeldend kunstenaar,  huidig bestuurslid van V.O.V.) en Mark v. Zanten (Kindertheater Kijk Haar Nou).    

Met medewerking van de bekende muzikant Rens van der Zalm zijn  er bijzondere muziekavonden georganiseerd met diverse internationaal bekende muzikanten.      

Ferdinand zet zich, samen met Joyce, Han Hoezen, Roelof Kok en anderen, in voor mooie en spannende filmavonden met maaltijd ( optimaal en heerlijk verzorgd door Mirjam Kint ) en muzikale zondagmiddagen.

Het Witte Paard op de Groenezoom 245 wordt beheerd door VOF Roos Marijn ( Mirjam en Daan Kint).   Zij stellen hun ruimte beschikbaar voor de diverse culturele acties.

Voor verdere informatie: www.stichtingkareldegroot.com

Anna-Maria de Groot , dochter van Karel en beeldend kunstenares, heeft in opdracht van de stichting naar aanleiding van het 15 jarig bestaan van de stichting samen met haar broer Paulus, ook beeldend kunstenaar de muurschildering aan de zijkant van de winkel geschilderd.

Verwachtinglandschap
Dit werd de titel van het wandschilderij
Deze opdracht werd mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Centrum Beeldende Kunst , Deelgemeente Feijenoord en Com.wonen ( Platform Vreewijk)

———————————————————————————————————-

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.