ZORGEN OM VERHUURBELEID BEDRIJFRUIMTEN

“Ofschoon niet langer lid van de VOV ( (deze zal opgaan in Tuindorp VreewijkCoöperatie Groep Vreewijk) heb ik met grote verbazing gehoord dat er meerdere winkeltjes op de Groenezoom dreigen of zijn al bezig met te verdwijnen.

De dwang om voor 5 jaar een huurcontract te tekenen en de te hoge huur zullen ervoor zorgen dat de Groenezoom een lege winkelstraat gaat worden. Is dat de bedoeling? En kan daar helemaal niets tegen gedaan worden?

Ik ben benieuwd.”

Dat zijn de deelnemers van de Facebook groep van Ondernemend Vreewijk zeker, dus Havensteder verklaar je nader. Is het een beleidstrategie om weer de tijd te nemen om hogere revenuen door huurverhoging en ‘wurgcontracten’ te genereren en leegstand voor lief te nemen? Het recente verleden heeft geleerd dat die dreiging werklijkheid kan worden. We hoeven maar de jarenlange leegstand te melden van het winkelpand, waar nu de Leeszaal Vreewijk is gevestigd. Het zou Havensteder sieren om in te gaan op deze vermoedens, waarvan iedereen hoopt dat deze niet op waarheid berusten.

De winkelconcentratie Groenezoom heeft potentie; zeker als de zittende ondernemers gezamenlijk optrekken. De kansen liggen voor het oprapen nu het Zuiderziekenhuis complex steeds bewoonbaarder wordt.

Reacties op Facebook

Juul Houthuizen Dadelijk 3 winkels leeg ik vind het heel erg dat wolgeluk weg gaat had een zeer belangrijke rol in de wijk en zij organiseren veel brei cafe workshops en helpen de mensen waar nodig is met hun leren van haken en breien altijd gezellig de sokkenclub werd erg druk bezocht heel veel contacten worden er gelegd zo wel voor jong en oud maar helaas het huur contract wordt dit allemaal vernietigt diep treurig en waar moeten wij nu heen mijlen weg voor oudere niet te doen maar ik denk dat alles leeg gaat staan dadelijk en dan vangen zij geen huur en dat is zeker goed

en vooral eerlijk verdienmodel woningcorporatiehttp://www.havensteder.nl

Janny Kok Intussen heeft Havensteder via Messenger op mijn berichten geantwoord. De kwestie zal worden voorgelegd aan relevante Havensteder collega’s. Het zou zomaar kunnen zijn dat Bianca Kreuk (bedrifsruimten beheer) en comminicatiespecialist Bianca Bakvis de zorgen over mogelijke leegstand door huurverhoging en vijfjarige contracten kunnen wegnemen en feitelijke informatie kunnen geven over staand beleid en mogelijke wijziging daarvan.
 Pieter Termeer (Leeszaal Vreewijk) en Paul Degenaar (Quist Beeld en Geluid) hebben hun zorgen ook geuit.

Over Janny Kok

Als freelance journalist zetten nieuwsbronnen en opdrachtgevers mij ertoe aan het ‘product Janny Kok’ kwalitatief hoog te houden. Want waarom zou je een freelancer inhuren, als je substandard werk krijgt. Dat leveren van goed werk en dat precies op tijd afleveren is prioriteit nummer 1 van deze generalist, die het generalist zijn als toegevoegde waarde beschouwt. Het feit dat ik voor een fors deel Engelstalige productie lever, zie ik ook als toegevoegde waarde van het ‘product Janny Kok’. Onder het kopje 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' valt mijn bestuurslidmaatschap van de vereniging Ondernemend Vreewijk. Daarvan ben ik de secretaris.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.